Onno Spek draagt na 5 jaar het fractievoorzitterschap van de Schiedamse VVD over aan Tom Janssen:

Onno Spek : ‘Ik ben er trots op dat ik de fractie zo lang heb mogen leiden. Als fractievoorzitter en lijsttrekker heb ik samen met het campagneteam de Schiedamse VVD weer het grootste weten te maken. Ik denk dat het gezond is, dat nieuw talent de ruimte krijgt om door te groeien. Daarom kan Tom Janssen als nieuwe fractievoorzitter gaan werken aan en met de nieuwe fractie, maar ook bouwen aan een stabiele coalitie. Als raadslid zal ik mij de komende jaren onverminderd inzetten om Schiedam liberaler te maken’ 

Tom Janssen: ‘Onder leiding van Onno Spek hebben we als Schiedamse VVD in de afgelopen jaren ontzettend mooie resultaten behaald. Het is een grote eer het fractievoorzitterschap van hem over te mogen nemen. Onze fractie is een mooie mix van ervaring en talent en ik kijk ernaar uit om met iedereen keihard te werken aan een liberaler Schiedam. Samen met de andere partijen in de gemeenteraad zet ik me als fractievoorzitter in om Schiedam een fijnere stad te maken om te wonen, werken en verblijven. De komende tijd gaan we bouwen aan een stevig en stabiel stadsbestuur.’