Sabrina is woordvoerder:

  • Jeugdzorg
  • WMO
  • Volksgezondheid
  • WOTs en onderwijs

Sabrina Timmers

Raadslid

Ik ben opgegroeid in de Ambachtsbuurt in Schiedam Noord. Op mijn 23ste verhuisde ik naar “de grote stad” Rotterdam. Voor mijn gezin met twee jonge kinderen zocht ik echter meer ruimte en een rustigere omgeving. We hebben de stap naar Schiedam gemaakt vanwege goede scholen, goede buurten waar de kinderen lekker op straat kunnen spelen en een mooi groene omgeving. En eerlijk is eerlijk, hier kregen we meer huis en tuin voor ons geld dan in Rotterdam.

 

Toen ik zo’n twee  jaar geleden weer in Schiedam kwam wonen, bekeek ik mijn stad weer met een frisse blik en zie je dingen die beter zouden kunnen. Ik vind dat je er dan niet alleen iets van moet vinden, maar er ook wat aan moet doen! Handen uit de mouwen steken, dat is wat mij kenmerkt. Mijn kracht zet ik graag in om van Schiedam een nog mooiere stad te maken. Want ik denk dat er nog meer potentie zit in Schiedam en de Schiedammers!

 

In Schiedam Noord is het prettig wonen. Winkelcentrum Hof van Spaland vormt het hart van Noord en  je kunt er fijn boodschappen doen. Het winkelaanbod is prima maar het winkelcentrum is aan vernieuwing toe. Ik vind het belangrijk dat we als gemeente dit maximaal faciliteren. Voldoende parkeerplekken en gratis parkeren is daarbij van belang. Anders jagen wij mensen weg naar Vlaardingen, Rotterdam of gaan zij online shoppen.

 

Ook vind ik het belangrijk dat Schiedam Noord beter bereikbaar wordt. Net als veel andere bewoners van Schiedam Noord sta ik na een werkdag regelmatig in de file op de ’s-Gravenlandseweg tot de rotonde. De VVD heeft de afgelopen raadsperiode er voor gezorgd dat de fietsoversteek op korte termijn verdwijnt. Daarnaast moeten de doorstroom en verkeersveiligheid verbeterd worden door een bypass van de ’s-Gravenlandseweg naar de Slimme Watering.

 

In de Raad zou ik me ook hard willen maken voor het sociale domein: zoals de Jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning of het onderwijs. Onderwijs is de sleutel om het beste uit je zelf te halen en je kansen om de arbeidsmarkt te vergroten. Een betere aansluiting van het (beroeps)onderwijs op de benodigde  kennis en vaardigheden van het (lokale) bedrijfsleven, daar is nog winst te behalen. Zo faciliteren we nog meer dat iedere Schiedammer die wil werken, ook aan een baan komt!

 

Mijn drie speerpunten voor Schiedam:

  • Schiedam Noord heeft een modern en goed bereikbaar winkelcentrum nodig. Wij zijn voor de vernieuwing van Hof van Spaland en het behoud van voldoende en gratis parkeerplekken.
  • Onderwijs helpt Schiedammers het beste uit zichzelf te halen. Met een nog betere aansluiting op de (lokale) arbeidsmarkt, willen we iedereen helpen zijn kansen te pakken.
  • Voor hard werkende Schiedammers is het van belang dat Schiedam Noord goed ontsloten wordt. Om de files op de ’s Gravenlandseweg tegen te gaan, moet de gemeente de bypass richting de Slimme Watering zo snel mogelijk realiseren.